*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

недеља, 5. април 2015.

ČOKOLADNI KEKSI SA KOKOSOM


Potrebno je: 125 gr margarina, 1 kaščica arome vanile, 90 gr šećera u prahu, 125 gr brašna (plus koliko je potrebno da se zamesi testo), 2 kašike kakao praha (ja sam dodala 1 kašiku kakao praha, jednu kašiku mlečne čokolade u prahu), 50 gr krupnijeg kokosovog brašna.

Od svih sastojaka umesiti testo. Brašna dodavati koliko je dovoljno da se kolači ne rasplinu prilikom pečenja. Ako niste sigurni koliko je potrebno uzmite jedan kolačić pa stavite da se peče kao proba. Od testa praviti male loptice (pravim mlo veće od trešnje) i ređati na papir za pečenje u pleh pa svaku odozgo malo pritisnuti. Praviti razmak između kolačića. Peći u zagrejanoj pećnici na 180 stepeni. Voditi računa d ase ne prepeku.

Rastopiti 100 gr bele čokolade sa 2 kašike (može i malo manje) butera otopiti. Kada se kolači ohlade naneti fil na svaki, a preko posuti kokosom.  Potrebno vam je oko 30-40 gr kokosa za posipanje.




Нема коментара:

Постави коментар