Mali dodatak u receptu. :)
Verujem da svi (ili većina vas) imate ovaj ili sličan recept. Ovo je bakin i uvek radim po njemu.
Biskvit: dobro umutiti 2 belanca sa 12 kašika šećera. Dodati 2 žumanca i uz mućenje dodavati i ostale sastojke: 12 kašika mleka, 12 kašika ulja, 12 kašika brašna, vrlo malo soli i 1 prašak za pecivo.
Peći.
Za to vreme spremiti nadev: staviti 150 ml vode da provri sa 150 gr šećera. Izmešati da se šećer otopi. Pečenu, ohlađenu koru opseći sa strana da ostane polovina. Izmrviti i dodati u vodu sa šećerom. Dodati i 2,3 kašike džema od kajsija. Ja dodajem uvek dve, ali kada umutite (najlakše je mikserom) videćete da li je potrebna i treća. Na kraju umešati i rendanu koru od jedne zaleđene narandže.
Na koru naneti fil, a preko glazuru od čokolade. Dobro ohladiti pre služenja.
*** Na predlog jedne veoma drage osobe, koru malo natopiti sokom od narandže. Ne treba previše. Do sad nisam ovo radila, ali eto, lep dodatak. Kora je meka sama po sebi, ali dodatak soka dodatno osvežava. ***
Biskvit: dobro umutiti 2 belanca sa 12 kašika šećera. Dodati 2 žumanca i uz mućenje dodavati i ostale sastojke: 12 kašika mleka, 12 kašika ulja, 12 kašika brašna, vrlo malo soli i 1 prašak za pecivo.
Peći.
Na koru naneti fil, a preko glazuru od čokolade. Dobro ohladiti pre služenja.
*** Na predlog jedne veoma drage osobe, koru malo natopiti sokom od narandže. Ne treba previše. Do sad nisam ovo radila, ali eto, lep dodatak. Kora je meka sama po sebi, ali dodatak soka dodatno osvežava. ***
Нема коментара:
Постави коментар