Testo: u 500 ml mlakog mleka dodati kocku kvasca, malo šećera i malo brašna pa ostaviti da "krene". Dodati 3,4 jaja, 50 gr šećera, rendanu koru 1 limuna, 1 kafenu šoljicu ulja i brašna da se zamesi mekše testo. Ostaviti da odstoji.
Ostali materijal: marmelada (džem) po ukusu (šljive, ribizle, ...kajsije) 250gr otopljenog putera, šećer u prahu.
Testo rastanjiti oklagijom prst debljine i seći kvadrate. Ja sečem manje. Na sredinu svakog staviti džem pa skupiti krajeve da formiramo loptu (malo ih pritisnuti da se slepe), uvijati svaku loptu u otopljen puter (potrebno 250 gr) pa ređati u tepsiju ili pleh jednu do druge. Okretati savijeni deo na dole.
Pošto sečem manje kvadrate, od ove količine dobijem oko 35 buhtli. Ostaviti ih da narastu skoro duplo. Posuda u kojoj pečete mora biti dublja.
Peći na 200 C da porumene. Posuti šećerom u prahu.
Нема коментара:
Постави коментар