Možda vam se na prvi pogled učine komplikovane, ali nije tako. Možda ima malo više posla, ali ukus i izgled su veoma zanimljivi. Recept iz "Naša najlepša dobra stara jela".
Potrebno: 500 gr mekog brašna, 2,5 dl mleka, 70 gr šećera, 2 jajeta, žumance, 0,5 dl ulja, 20 gr kvasca, so, 100 gr mlevenih oraha, 100 gr marmelade od višanja (ja sam koristila i od kajsija), 50 gr šećera u prahu za posipanje.
Priprema: u 2 dl mlakog mleka razmutiti kvasac,dodati malo soli i kašiku brašna,promešati i ostaviti da kvasac nadođe. U sud za mešenje staviti jaja, ulje, 20 gr šećera i umutiti. Dodati mleko sa nadošlim kvascem i na kraju zamesiti sa brašnom. Dobro umesiti i ostaviti 1h da naraste.
Mlevene orahe pomešati sa 50 gr šećera i preliti sa 0,5 dl vrelog mleka. Kada je testo naraslo podeliti ga na 32 dela i oblikovati loptice. Svaku lopticu rastanjiti kao lepinjicu. Staviti prvu, na pola prve drugu, na pola druge treću i na pola treće četvrtu ( kao na slici).
Ovako naređane lepinjice premazati džemom, zatim filom od oraha i urolati sve zajedno. Ovakav mini rolat preseći na pola popreko i ređati u pleh sa ravnom stranom na dole. Peći na pek papiru. Kada ružice narastu premazati ih umućenim žumancetom. Staviti ih da se peku u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta. Kada su pečene posuti ih šećerom u prahu, a možete ih poprskati čokoladom.
Potrebno: 500 gr mekog brašna, 2,5 dl mleka, 70 gr šećera, 2 jajeta, žumance, 0,5 dl ulja, 20 gr kvasca, so, 100 gr mlevenih oraha, 100 gr marmelade od višanja (ja sam koristila i od kajsija), 50 gr šećera u prahu za posipanje.
Priprema: u 2 dl mlakog mleka razmutiti kvasac,dodati malo soli i kašiku brašna,promešati i ostaviti da kvasac nadođe. U sud za mešenje staviti jaja, ulje, 20 gr šećera i umutiti. Dodati mleko sa nadošlim kvascem i na kraju zamesiti sa brašnom. Dobro umesiti i ostaviti 1h da naraste.
Нема коментара:
Постави коментар