*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

субота, 26. јун 2010.

Kolač " Jaje na oko "



KOLAC "JAJE NA OKO"
(recept je odlican:))

Sastojci za tijesto:
150 g omekšanog maslaca ili margarina...
150 g šećera
1 Dr. Oetker Vanilin šećer
malo soli
3 jaja
300 g brašna
2 pune kašičice Dr. Oetker Original Backin Praška za pecivo
2 kašike mleka
Za kremu:
2 kesice Dr. Oetker Pudinga od vanile
80 g šećera
7,5 dl (3/4 l) mleka
1 konzerva kompota od kajsija (oceđene mase 480 g)... See More... Прикажи више
500 g milerama

Za premaz:
5 dl (1/2 l) soka od kajsija (iz kompota)
2 kesice Dr. Oetker preliva za torte - svetlog
50 g šećera

Priprema:
1. Skuvati pudinge prema uputstvu, ali s 7, 5 dl mlijeka, pa stavite da se hladi. Povremeno promešajte kako se ne bi stvorila kožica.
2. Zagrijte pećnicu, namastite lim i stavite kajsije u cedilo, ali sačuvajte sok. U ohlađeni puding umiješajte mileram.
3. Pjenasto izmiješajte maslac ili margarin pa umiješajte šećer i vanilin šećer. Zatim umešajte jedno po jedno jaje svako mešajući otprilike pola minute. Pomešajte brašno s praškom za pecivo, prosijte i u dva navrata umiješajte u smjesu. Na kraju umešajte mlijeko pa smjesu izlijte u pripremljeni lim za kolače. Izlijte kremu od pudinga na tijesto, ravnomerno rasporedite pa poslažite polovice kajsija s oblim delom prema gore. Stavite peći otprilike 35 minuta.
4. Izvadite kolač iz pećnice i stavite na kuhinjsku rešetku da se hladi. U međuvremenu napravite premaz.
5. Soku od kompota dodajte toliko vode da dobijete ukupno 5 dl tečnosti pa pripremite preliv prema uputstvu. Čim je preliv gotov odmah ga nanesite na kolač pomoću kašike pa ostavite da se stvrdne.

Recept sam pronašla među receptima Dr Oetker i kopirala ga.

Нема коментара:

Постави коментар