*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

петак, 24. септембар 2010.

BONZITA


Sastojci

350 gr mesavine po izboru,npr:

100 gr ekspandiranog pirinča

20 gr susama

20 gr lana

50 gr badema

50 gr brusnica

20-30 ga kokosa

100 gr kornfleksa
2-3 supene kasike jecmenog slada

Priprema

Jecmеni slad zagrejati u serpi, neka se rastopi pa preliti polako preko mesavine i mesati.
Kada se sve lepo sjedini staviti na papir za pecenje . Pritiskati prstima
dok se sve polako ne razlije po papiru pa prekriti novim parcetom
papira za pecenje. Pritisnuti necim.
Pritiskati da bi se dobila bonzita debljine oko7,8mm,moze deblja ili tanja. Oblikovati veliki pravougaonik.
Staviti u frizider na par sati. Izvaditi iz frizidera, iseci .Cuvati u frizideru.
Vi mozete staviti med umesto jecmenog slada….