*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

понедељак, 27. септембар 2010.

PUNJENE KROFNE (Dr Oetker)


Sastojci

500 gr psenicnog brasna
1 kesica Dr Oetker suvog kvasca
80 gr secera
malo soli
1 kesica Dr Oetker vanilin secera
pola bocice Dr Oetker arome limun
3 kasike ruma(ja ne stavim jer ne volim)
4 zumanca
80 gr margarina
250 ml mlakog mleka

Priprema

Zagrejte mleko u maloj serpi i u njemu rastopite margarin.

Kvasno testo: Pazljivo sjedinite brasno sa suvim kvascem. Dodajte preostale sastojke i mesavinu mleka i masnoce. Kratko mutite mikserom (nastavci za mesenje) prvo najmanjom brzinom, a potom oko 5 minuta najvecom brzinom, sve dok testo ne pocne da se odvaja od posude i pocnu da se javljaju klobuci. Ostavite testo da odstoji pokriveno na toplom mestu, sve dok se ne udvostruci.

Testo blago pospite brasnom, izvadite iz cinije i na radnoj povrsini jos jednom kratko promesite. Razvijte testo oklagijom na debljinu oko ½ cm. Na jednoj polovini testa casom blago oznacite krugove i na sredinu sipajte dzem. Preklopite drugom polovinom testa, ivice dobro spojite i sada manjom casom vadite krofne.
Stavite krofne na pobrasnjenu dasku i ostavite da odstoje na toplom mestu dok se vidno ne uvecaju.

Stavite krofne da se prze u vrelom ulju, sa donjom stranom na gore – potom ispecite i sa druge strane. Napomena: Na pocetku ih pecite poklopljene 2 – 3 min., okrenite ih i ispecite ih nepoklopljene do kraja.

Izvadite ih pomocu rupicaste kasike i dobro ocedite na kuhinjskom ubrusu. Jos tople krofne pospite secerom u prahu pomesanim sa vanilin secerom.

Mozete ih puniti i eurokremom sto ja cesto radim