*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

понедељак, 06. септембар 2010.

KATARINA TORTA

crne kore:
7 jaja, 7 kasika secera, 7 kasika mlevenih oraha, 2 kasike brasna, 2 kasike kakao praha

bela kora:
5 belanaca, 5 kasika secera, 150 g seckanih oraha, 100 g suvog grozdja poprskanog s malo ruma, 3 kasike brasna

nadev:
5 zumanaca, 3 cela jaja, 250 g secera, 250 g maslaca, 3 kasike vanilin secera

ukrasavanje:
mleveni orasi ili slag.Ova torta je radjena po zelji kupca u plavo:).

crne kore:
Ulupaj mikserom cvrsti sneg od belanaca. Postepeno dodaj secer neprekidno mesajuci mikserom, a onda jedno po jedno zumance. Na kraju kasikom umesaj pazljivo prosejano brasno, prosejani kakao i orahe. Peci testo 45-50 minuta, ohladi ga i prepolovi.
Tip: ako imate dva kalupa iste velicine, sirovu smesu razdelite pre pecenja i istovremeno pecite dve kore 35-40 minuta.

bela kora:
Napravi cvrst sneg od belanaca i secera. Pomesaj orahe, grozdje i brasno pa ih dodaj zajedno u testo. Tako orasi i grozdje nece pasti na dno biskvita prilikom pecenja, nego ce ostati ravnomerno rasporedjeni. Peci testo 20-25 minuta i ohladi.

krema:
Penasto umutite maslac sa vanilom i ostavite po strani. Na pari umutiti zumanca, cela jaja i secer. Kad se volumen udvostrucio i smesa dobila bledo zutu boju, ohladite je i sastavite sa izradjenim maslacom i dobro umutite. Razdeliti nadev na tri dela i slagati redom: crna kora - krema - bela kora - krema - crna kora. Premazati tortu kremom i ukrasiti je orasima.