*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

уторак, 21. септембар 2010.

KROASANI SA COKOLADOM ili slani...

Sastojci
oko 1 kg
brasna
1 kockica kvasca(40 do 50 gr)
3 kasike secera
3dl mleka
2 dl jogurta
3 kascice soli
2 jaja
250 gr margarina

Priprema

Kvasac rastopiti u 3 dl mlakog mleka sa 3 kascice secera i sipati u posudu u kojoj ste vec dodali gore navedene sastojke (osim margarina).

Testo zamesite i podelite na 2 dela. Pakovanje margarina podeliti na 16 kockica. Od prvog dela jufke napraviti 8 loptica ( tako i od drugog dela) i svaku lopticu razvuci velicine tanjirica za kolace i premazati kockicom margarina i redjati jednu na drugu. Osmu ne mazati. Isti postupak i za ostalih 8 loptica druge jufke.
Razvuci sto tanje testo i to testo premazati osmom kockicom margarina. Podeliti na 16 delova kao za tortu, a isto to ponoviti sa drugom jufkom.U
ovako isecene trouglove staviti po kockicu cokolade(ja punim eurokremom) i zaviti kao kiflice. Pecite na 220 stepeni dok ne porumene.Kada se ohlade prelijte svaki kroasan rastopljenom cokoladom.
Ovo testo je odlicno pa mozete praviti i slane kroasane koje punite sa filom od 1 jajeta, kriske sira ili drobljeni sir, malo seckane sunke a na svaki stavite prvo malo narendanog kackavalja.