*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

четвртак, 30. септембар 2010.

TORTA BELI ANDJEO 1


Sastojci

Za kore:
15 belanaca
30 kašika šećera
15 kašika seckanih oraha
6 kašika mlevenih oraha
3 kašike brašna
1/2 praška za pecivo
FIL I:
300gr mlevenih oraha
2dcl soka od narandže
100gr crne čokolade
Fil II:
15 žumanaca
15 kašika šećera
375gr margarina
FIL III:
3 banane
1/2 limuna
FIL IV:
200gr šlaga

Priprema

  1. Umutiti belanca sa šećerom, dodati seckane, mlevene orahe, brašno i prašak za pecivo. Od ove mase ispeći 3 kore u veličini pleha 25×35, peći na 150 stepeni 40 minuta.
  2. FIL I: U 300gr mlevenih oraha dodati 2dcl soka od narandže i 100gr topljene čokolade
  3. FIL II: Umutiti 15 žumanaca sa 15 kašika šećera, sve kuvati na pari kad se skuva i ohladi dodati 375gr umućena margarina.
  4. FIL III: Ispasirati 3 banane i preliti ih sokom od 1/2 limuna
Sva tri fila pomešati skupa da se dobije jedan fil.
FIL IV: Umutiti šlag sa mlekom.
Tortu filovati ovako: kora; fil; fil IV, kora;fil; fil IV, kora; fil; fil IV.
TORTU UKRASITI ŠLAGOM.

Ja vam samo prosledjujem recept jer mi se svidela torta a nasla sam kod jedne divne zene na coolinarici(Polimka).

2 коментара:

  1. Posto vidim da je ovo jedan od najcesce citanih recepata evo i mog obecanja da cu se truditi da uskoro postavim i recept za Beli andjeo na koji ste verovatno vise navikli (sa gotovim koricama). Pozdrav.

    ОдговориИзбриши