*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

понедељак, 11. октобар 2010.

BAKLAVA SA KIKIRIKIJEM


Sastojci

500 gr kora za pite
350 gr neslanog,neprzenog kikirikija
200 gr cokolade
250 gr margarina
za sirup
700 gr secera
oko 4,5 dl vode
limun





Priprema

Kikiriki isprzite na suvo u tiganju i sameljite.Cokoladu krupno narendati i izmesati sa kikirikijem pa redjati u pleh koru,fil i tako do kraja.Iseci baklavu na kocke i pre pecenja preliti rastopljenim margarinom.Peci.Skuvati sirup i preliti baklavu.Preko poredjati limun isecen na krugove.
UKOLIKO JE BAKLAVA TOPLA SIRUP TREBA DA BUDE HLADAN ILI OBRNUTO.

Kolicinu secera za preliv mozete smanjiti.