*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

четвртак, 7. октобар 2010.

DEDIN BRK



Sastojci

za testo
400 gr ostrog brasna
180 gr margarina
malo soli
20 gr suvog kvasca
1 dl mlakog mleka
4 zumanca
3 kasike kisele pavlake
6 kasika secera
fil
4 belanca
100 gr mlevenih oraha
150 gr secera

Priprema

Testo se zamesi od: 400g ostrog brasna,180 gr margarina, malo soli,20 gr suvog kvasca zamucenog u 1dl toplog mleka. Dodati 4 zumanca, 3 kasike kisele pavlake i 5 kasika secera.
Kad se dobro umesi, podeliti u 4 jednaka dela.
Svaki deo razviti na duzinu pleha od rerne i malo sire da se moze rolati.
Celo testo namazati tanko sa dzemom.
Po tom rasporediti fil:
u sneg od 4 belanca umutiti 100gr mlevenih oraha i 150gr secera.
Savijati sa krajeva prema sredini. U sredini ostaviti prazno zbog fila.Fil staviti u spric i popuniti prazninu.Peci.Po zelji peceno se moze poprskati cokoladom.

Нема коментара:

Постави коментар