*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

четвртак, 28. октобар 2010.

MANCMELOU KOLAC 2


Sastojci

kora
6 jaja
6 kasika secera
3 kasike kakao praha
6 kasika brasna
pola kesice praska za pecivo
za preliv kore
200 gr secera
300 ml vode
fil
7 kasika brasna
1 kesica vanilinog secera
pola litra mleka
200 gr margarina
15 kasika secera u prahu
glazura
oko 200 gr cokolade

Priprema

Kora: belanca umutiti,dodati secer pa zumanca,kakao ,pecivo i brasno.Peci u cetvrtastom plehu.
Pecenu koru preliti skuvanim prelivom.
Fil:7 kasika brasna skuvati u pola litra mleka kao mlecnicu(brasno pre toga razmutiti u malo mleka).U mleko dodati vanilin secer.Ohladjeno sjediniti sa umucenim margarinom i 15 kasika secera u prahu.
Glazura od cokolade.