*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

уторак, 15. март 2011.

ANDRIJANINA TORTA :)





Inace, naziv torte je Momenti uzivanja ali mislim da zasluzuje i ovaj naziv . Hvala Andrijani koja je postavila ovaj recept. Ja sam samo malo povecala kolicinu jer mi je trebala jos veca torta ali i od 15 jaja je zaista velika.


Sastojci za koru:

7 belanaca
7 kasika secera
3 kasike brasna
kascica praska za pecivo
1,5 rebro rendane cokolade

70 grama mlevenog kikirikija


Fil: :
21 zumance
10 kasika secera
200 grama cokolade

oko 350 gr margarina


Drugi fil: :
1 litar mleka
10 kasika brasna
kesica sladoleda od maline
200 grama secera
170 grama mlevenog kikirikija (obozavam ga pa sam morala samo jos malo da dodam:))
100 grama mlevene plazme
margarin


Umutiti belanca sa secerom. Kada su dobro umucena,dodati brasno,prasak za pecivo,mleveni kikiriki i rendanu cokoladu. Umesati sastojke varjacom i staviti smesu u pleh oblozen papirom za pecenje i peci koru oko 15 minuta na 200 stepeni. Na taj nacin napraviti tri kore.

Za prvi fil je potrebno umutiti zumanca sa secerom i staviti da se kuvaju na pari. Dodati izlomljenu cokoladu u mesati dok se ne zgusne. Ohladiti i u hladan umesati razradjen margarin.

Za drugi fil je potrebno odvojiti malo mleka od litre. Ostatak staviti da se kuva sa 200 grama secera. U ostatak mleka razmutiti brasno i kesicu sladoleda od maline. Smesu ukuvati u provrilo mleko. Mesati da ne zagori i ostaviti da se ohladi. U hladnu smesu ubaciti margarin i dobro izraditi mikserom da se sve lepo sjedini.

U hladan fil staviti mleveni kikiriki i mleveni keks.
Filovati :kora - roze fil sa kikirikijem - kora - cokoladni fil - kora - ponovo roze fil i premazati celu tortu.
Ukrasiti po zelji.