Inace, naziv torte je Momenti uzivanja ali mislim da zasluzuje i ovaj naziv . Hvala Andrijani koja je postavila ovaj recept. Ja sam samo malo povecala kolicinu jer mi je trebala jos veca torta ali i od 15 jaja je zaista velika.
Sastojci za koru:
7 belanaca
7 kasika secera
3 kasike brasna
kascica praska za pecivo
1,5 rebro rendane cokolade
70 grama mlevenog kikirikija
70 grama mlevenog kikirikija
Fil: :
21 zumance
10 kasika secera
200 grama cokolade
oko 350 gr margarina
Drugi fil: :
1 litar mleka
10 kasika brasna
kesica sladoleda od maline
200 grama secera
170 grama mlevenog kikirikija (obozavam ga pa sam morala samo jos malo da dodam:))
100 grama mlevene plazme
margarin
Umutiti belanca sa secerom. Kada su dobro umucena,dodati brasno,prasak za pecivo,mleveni kikiriki i rendanu cokoladu. Umesati sastojke varjacom i staviti smesu u pleh oblozen papirom za pecenje i peci koru oko 15 minuta na 200 stepeni. Na taj nacin napraviti tri kore.
Za prvi fil je potrebno umutiti zumanca sa secerom i staviti da se kuvaju na pari. Dodati izlomljenu cokoladu u mesati dok se ne zgusne. Ohladiti i u hladan umesati razradjen margarin.
Za drugi fil je potrebno odvojiti malo mleka od litre. Ostatak staviti da se kuva sa 200 grama secera. U ostatak mleka razmutiti brasno i kesicu sladoleda od maline. Smesu ukuvati u provrilo mleko. Mesati da ne zagori i ostaviti da se ohladi. U hladnu smesu ubaciti margarin i dobro izraditi mikserom da se sve lepo sjedini.
U hladan fil staviti mleveni kikiriki i mleveni keks.
Filovati :kora - roze fil sa kikirikijem - kora - cokoladni fil - kora - ponovo roze fil i premazati celu tortu.
Ukrasiti po zelji.
SAVRŠENA JE !!
ОдговориИзбришиJoj,kako sam se obradovala a i nasmejala... :) Hvala sto si je isprobala. Nadam se da vam se ukus svideo. :)
ОдговориИзбришиDivna je.
ОдговориИзбришиDivna je,draga!Sve pohvale!!
ОдговориИзбриши