*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

уторак, 22. март 2011.

KOMPLIKOVANE KUGLICE


U mom kuvaru inace pod nazivom " Kuglice" ali shvaticete zasto sam malo izmenila . Ovo sam pravila prvi put sa mojom bakom pre 5 godina. Treba strpljenja i vremena ali ukus je zaista odlican.Ja nisam cekala da se cokolada potpuno stegne kada sam slikala pa ima malo neravnina ali najbitnije je da se dobije pravilan oblik kuglice, bez ravnog postolja od cokolade.

500 gr secera,
500 ml mleka,
1 kasika kakao praha,
2 vanilina secera
Sve sastaviti i kuvati na tihoj vatri i dodati 250 gr margarina. Kada se zgusne ostaviti da se ohladi. Mlako mesati a kada se stegne praviti kuglice. Valjati ih u sitno seckane orahe. Istopiti 200 gr cokolade sa 2,3 kasike ulja. Izmesati da bude tecno. Ohladiti cokoladu i mesati da se stegne pa ponovo lagano otopiti ali da se ne ugreje. Valjati kuglice u cokoladu. Prethodno svaku kuglicu nabosti na cackalicu i kada umucemo u cokoladu dobro ocedimo od nje. U stiropor (ovo je moj nacin) zabadati cackalice tako da bi kuglice ostale gore i ostaviti da se ohlade.
**S obzirom na razne ''kvalitete'' danasnje cokolade mozda cete trebati da ponovite postupak ali to cete vec videti sami u zavisnosti koliko je kuglica ''primila'' cokolade i prvi put.

Nadam se da ce vam se svideti.

2 коментара:

  1. Svidele bi mi se da mogu odmah da capim jednu,dve...Salim se:))Divne su,vredi se potruditi!

    ОдговориИзбриши
  2. E Majo da si mi malko samo blize...Veliki cmokic i nadam se da ces ih praviti uskoro:)

    ОдговориИзбриши