4 jaja
300 g šećera
100 ml ulja
150 ml mleka
250 g brašna
1 kesica praška za pecivo
150-200 g mlevenog maka (količina po ukusu)
200 g čokolade
50 g margarina
5 kašika ulja
Priprema:
Jaja penasto umutiti sa šećerom, dodati ulje i mleko, pa promešati. Sipati brašno pomešano da praškom za pecivo, pa dodati i mleveni mak. Masu sipati u nauljen i pobrašnjen kalup i peći na 200 stepeni oko 30 minuta (u zavisnosti od rerne). Ostaviti kolač da se ohladi, pa ga preliti čokoladnom glazurom koja se dobija tako što se u 5 kašika mleka na tihoj vatri otopi 50 g margarina i 200 g čokolade.
Super recept ali ja preporucujem da umesto margarina upotrebljavate puter. Margarin nije od mleka nacinjen a mnogi strucnjaci kazu da je stetan za zdravljae. Veliki pozdrav...
ОдговориИзбришиProvereno dobar recept!!
ОдговориИзбришиSjajne su!1
ОдговориИзбришиHvala i hvala na savetu. Veliki pozdrav za sve!
ОдговориИзбриши