*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

петак, 25. март 2011.

MEDENI KOLAC


Pre nekoliko dana sam nasla i ovaj recept pa sam odlucila da ga napravim. Nazalost, nisam ga probala jer imam alergiju na med ali svima koji jesu veoma se dopao.
Hvala Marijani na odlicnom receptu. Da bude potpun, prekopiracu od nje sadrzaj.:)

potrebno za korice:
300 gr šećera
300 gr meda
2 male šoljice za kafu ulja
8 malih šoljica za kafu kisele vode
600 gr brašna
na vrh noža praška za pecivo

za fil:
1 l mleka
5 kašika šećera u prahu
1 vanilin šećer
15 kašika brašna
250 gr margarina

glazura:
200 gr čokolade
6 kašika ulja

Mutiti dok ne počnu izlaziti mehurići, šećer, med, 2 šoljice ulja, kiselu vodu i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dobijenu masu podeliti u pet jednakih činija. Masu iz jedne činije sipati u podmazan i brašnom posut veći pleh. Peći na umerenoj vatri oko 15 minuta. Tako ponoviti još 4 puta. U 8 dl mleka dodati šećer u prahu i vanilin šećer, a u preostalom mleku razmutiti 15 kašika brašna. Sipati u provrelo mleko i skuvati fil. Ostaviti da se ohladi i u ohladjeno dodati umućen margarin. Filovati tankim slojem 4 korice, a petu premazati otopljenom čokoladom sa 6 kašika ulja. Ohladiti i iseći po želji. Ovaj kolač pravim i postan stim što fil kuvam na vodi.

***Ova poslednja recenica mi je bitna jer nemam nesto puno kolaca sa koricama da su posni.