Slikala sam zajedno sa padobrancima sa kikirikijem.Oba kolaca su mi divna.
Recept za kresente sam nasla na Coolinarici a skoro je neko postavio i ovde.Sigurna sam da sam i komentarisala recept... Javite se ko je da ne pretrazujem:).Istina je da ima puno posla ali isplati se na kraju:).
http://www.coolinarika.com/recept/kresenti/
Testo:
350 gr brasna,
200 gr maslaca(u receptu je dat izbor i za mast),
150 gr secera,
1 jaje,
2 zumanca,
korica limuna i dodala sam i malo rendane kore od narandze,
2 vanilina secera(stavila sam 1),
1 kasika ruma (u receptu pise 2 ali ga ne volim previse)
Za premazivanje:
2 belanca,
150 gr mlevenih badema(ja sam stavila 200 gr i to mesavinu badema i lesnika ali sam drobljene , ne mlevene).
Spajanje:
40 gr maslaca,
100 gr cokolade
Postupak:
Od svih sastojaka za testo umesiti ujednacenu masu i ostaviti u frizider da stoji oko 1h.
Od testa praviti kuglice velicine tresnje i valjati u umuceno belance (ne previse umuceno) pa svaku u lesnik,tj badem.Svaku zatim redjati u pleh na pek papir.Peci oko 20 minuta na 180 C.
Ohladjene spajati.Na pari otopiti cokoladu sa maslacem.
Videla sam ih kod Ane i odusevila se.Planiram da ih pravim.Bas su dobri!!!A i padobranci sa kikirikijem,njam:))
ОдговориИзбриши