*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

недеља, 31. јул 2011.

BAKINE KIFLICE


Kako bi bilo lepo da odmori traju malo duze :(. Mada, moram priznati da sam se uzelela svog blogica :). a vi ste bas bile vredne. Kod Maje vidim toliko super recepata. Nale, Sanja, Tanja, Jovana, Dzoli....Odlicni postovi. Vidim ja da necu imati pauzu u spremanju ovih dana... :).

Ove kiflice sam volela da jedem kao dete i koliko god novih recepata isprobala, ove bakine kiflice su mi uvek bile najdraze. E sad, da li je to samo zbog toga sto ja toliko volim svoju baku ili zbog ukusa ne znam ali sigurno je da me vezu za prelepe dane detinjstva.

50 gr kvasca, malo toplog mleka, 3 kascice secera, malo brasna. Sve zajedno izmesati i ostaviti da nadodje. Kada je kvasac nadosao, sipati 1 kg brasna, pola litre mleka, 2 jajeta, 1 kasiku rastopljene masti, 3 soljice ulja, 3 kascice soli. Testo umesiti i ostaviti oko 30 minuta da odstoji. Podeliti na 6 jufki. Ostaviti oko pola sata da nadodje pa svaku jufku oklagijom razvuci u obliku kruga. Svaki krug seci na sledeci nacin


Svaki trougao filovati dzemom i uvijati u kiflicu. Umutiti jaje pa premazati kiflice koje smo slozili u pleh na pek papir. Ostaviti da narastu pa ih peci.

Dodajem ono sto sam zaboravila a to je da na svaku kiflicu pre pecenja treba staviti malo maslaca. Budu jos mekse.