*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

петак, 01. јул 2011.

TORTA NAD TORTAMA



Ponovo ta cokolada koju nikako ne mogu da zaobidjem u svojim slatkisima. Odusevio me je ovaj recept i nisam zelela ni naziv torte da menjam jer zaista ovaj i zasluzuje. http://www.coolinarika.com/recept/torta-nad-tortama/

SASTOJCI:

za kore:

3x5 belanaca
3x10 kasika secera u prahu
3x5 kasika mlevenih oraha
3x2 kasike brasna

za fil:

1 litar mleka, 15 zumanaca, 10 kasika secera, 9 kasika brasna, 250 gr prah secera, 250 gr margaina putera, 150 gr mlevenih oraha, malo mleka da se popare oras, 200 gr cokolade, 3 kesice slag krema od vanile, 200 ml mleka ili kisele vode za slag(koristila sam vodu).

Napraviti 3 korice od po 5 belanaca, 10 kasika secera u prahu, 5 kasika oraha i 2 kasike brasna. Brasno i orahe pomesati i lagano varjacom umesati u umucene belance. Peci na 180 stepeni oko 25 minuta svaku koru. Kad su pecene pokriti ih krpom dok spremate krem.

Krem : 7 zumanaca pomesati sa 10 kasika secera i 9 kasika brasna i skuvati krem u 1l mleka.
Umutiti 8 zumanaca sa 250g prah secera. Posebno umutiti 250g putera pa izmesati sa umucenim zumancima i sve izjednaciti sa ohadjeniim kremom. OBAVEZNO koristite domaca, sveza jaja ako se odlucite za ovakav fil. Ako nemate njih, skuvajte veću kolicinu fila,  nemojte koristiti sveza jaja.

1/3 fila izdvojiti i dodati 150g oraha poparenih mlekom (potrebno je malo mleka da bude kasasto). U preostale 2/3 fila dodati 200g otopljene cokolade na skroz slaboj vatri.

Umutiti 3 slag krema od vanile sa mlekom ili kiselom vodom i filovati: kora, slag, crni fil, kora, slag, beli fil, kora, slag, crni fil.

U orig.receptu imate predlog za dekoraciju , ja sam svoju tortu uradila drugacije.

Sve pohvale za ovaj recept.