Jedna od omiljenih poslastica.Recept moje bake :).
Dobro oprati i skuvati 1 kg belog krompira. Jos topao oljustiti i propasirati na presi. Krompir pire staviti u sud, dodati 1 kasiku masti, 4 jaja, na vrh noza sode bikarbone, malo soli a zatim sve zamesiti sa malo brasna da se posle ne bi testo lepilo za ruke. Rukom kidati testo, rastanjiti ga pa u sredinu staviti ociscenu sljivu. Formirati knedlu. Redjati ih na pobrasnjenu povrsinu pa spustati u kljucalu vodu da se kuvaju.Kada knedle isplivaju na povrsinu kuvati jos malo pa vaditi u posudu sa prezlom u koju je dodato malo ulja i uvaljati svaku. Ono sto je baka znala cesto da uradi jeste da knedle uvalja u mlevenu plazmu i ukus je naravno odlican! Mozete po zelji posuti gotove knedle i kristal secerom mada po mom ukusu nije potrebno.
Pa sta da kazem..jako volim ali nema sljiva:(
ОдговориИзбриши