Potrebno je:
2 jaja, 8 kasika ulja, 16 kasika mleka, 1 prasak za pecivo, 8 kasika secera, 1 vanilin secer, oko 500 gr brasna.
Od svih sastojaka umesiti testo uz dodavanje brasna koliko je potrebno da se ne lepi za ruke pa ga oklagijom razvuci i okruglom modlom vaditi krugove kao za krofne a onda u svakom krugu izvaditi manji. Ove manje ''loptice'' mozete ponovo premesiti sa testom koje ostane pa ponovo oblikovati velike djevreke ili ih prziti pa u svaki djevrek ubaciti i lopticu (kao na slici gore). Djevreke prziti u vrelom ulju i po zelji posuti secerom u prahu sa dodatkom vanile.
U testo cesto stavim i malo rendane korice narandze i limuna.
Bas interesantan recept;)
ОдговориИзбришиhvala:)
ОдговориИзбришиMaki, ovo izgleda jako fino! Slatke djevreke još nisam probala, tako da obavezno isprobavam. Hvala na receptu!
ОдговориИзбриши