10 kilograma opranog i očišćenog paradajza,
1 vinobran - 10 gr.,
2 konzervansa,
100 grama šećera,
1 kafena šoljica soli (po ukusu)
Očišćen paradajz iseći. Sve ostale sastojke sjediniti i dobro izmešati pa u dublji sud ređati red paradajza, red mešavine. Promešati i ostaviti da stoji 24h. Povremeno promešati.
Po želji dodati mlevenih ljutih paprika.
Punis punis orman.Bas me interesuje slikica kad zavrsis;)
ОдговориИзбришиOvo obožavam!!!!
ОдговориИзбришиE Dubravka ,juce sam rekla da je dosta a vec jutros sam se setila jos dve salate koje :moram: da napravim a tek tursija...pa to me danas ceka....Ne moram ni postavljati krajnju sliku.Dovoljno je sto mi je brat juce rekao kako mu se cini da cemo graditi jos jedan spajz uskoro..:)
ОдговориИзбришиDa Irena ,meni se veoma svidja jer je divan osecaj u sred zime jesti pa skoro kao svez paradajz...