Hvala baki i deki na velikoj pomoći (treba samnom izdržati :)). Kada smo kod njih dvoje,uvek vam pominjem baku, a neopravdano zapostavljam isto tako bitnu osobu u mom životu-dedu. E pa, kako sam od bake nasledila da budem perfekcionista u svemu (ja sam nekako najgore prošla jer je baka vaspitavala mamu, a onda i mama i baka mene.Uf! :)) ,od dede je jedna od mudrosti bila gajenje voća. Tek da vam približim bolje o čemu se radi navešću samo da ima preko 10 različitih vrsta vinove loze, 9 vrsta krušaka, više vrsta lešnika....E , lepo je to ali u ovom periodu baka i nije baš oduševljena jer ima sve više lista da se čisti. Pomažem, naravno ali kao što rekoh, perfekcionista....zamislite, 10-ak listova je palo...strašno! :).
Ove godine smo odlučili da od grožđa napravimo vino.Slatko, domaće, baš kako volim.
Grožđe dobro oprati i svako puce odvojiti. Samleti i ostaviti da stoji 4 dana ako želite slatko vino.Ako sačekate još nekoliko dana, vino postaje "pravo" :).
Procediti vino pa dodati konzervans. Na svakih 5 litara vina 1 konzervans (5 gr). Promešati i ostaviti da stoji 24 h. Sipati u flaše.
Živeli! :)
Нема коментара:
Постави коментар