*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

среда, 19. октобар 2011.

DOMAĆE VINO


Hvala baki i deki na velikoj pomoći (treba samnom izdržati :)). Kada smo kod njih dvoje,uvek vam pominjem baku, a neopravdano zapostavljam isto tako bitnu osobu u mom životu-dedu. E pa, kako sam od bake nasledila da budem perfekcionista u svemu (ja sam nekako najgore prošla jer je baka vaspitavala mamu, a onda i mama i baka mene.Uf! :)) ,od dede je jedna od mudrosti bila gajenje voća. Tek da vam približim bolje o čemu se radi navešću samo da ima preko 10 različitih vrsta vinove loze, 9 vrsta krušaka, više vrsta lešnika....E , lepo je to ali u ovom periodu baka i nije baš oduševljena jer ima sve više lista da se čisti. Pomažem, naravno ali kao što rekoh, perfekcionista....zamislite, 10-ak listova je palo...strašno! :).

Ove godine smo odlučili da od grožđa napravimo vino.Slatko, domaće, baš kako volim.

Grožđe dobro oprati i svako puce odvojiti. Samleti i ostaviti da stoji 4 dana ako želite slatko vino.Ako sačekate još nekoliko dana, vino postaje "pravo" :).

Procediti vino pa dodati  konzervans. Na svakih 5 litara vina 1 konzervans (5 gr). Promešati i ostaviti da stoji 24 h. Sipati  u flaše.

Živeli! :)





Нема коментара:

Постави коментар