U pola litra mlake vode rastopiti oko 25 gr kvasca pa dodati 2 kafene šoljice ulja, oko 1 kg brasna i 1-2 kaščice soli (po ukusu). Ostaviti da odstoji 2 h.
Od nadošlog testa praviti štapiće ili perece(po potrebi dodati brašna da se ne lepi testo za ruke) i ređati u pleh na pek papir.Ostaviti ponovo, ovaj put 1h.
Peći. Zapečene perece posuti sa prelivom pa nastaviti sa pečenjem.
Preliv: umutiti 3 kaščice brašna sa 3 kaščice soli i razmutiti u malo vode.
Voditi računa da ne porumene previše. Testo je lagano i vazdušasto pa mu ne treba puno vremena da se ispeče.
Prijatno!
Od nadošlog testa praviti štapiće ili perece(po potrebi dodati brašna da se ne lepi testo za ruke) i ređati u pleh na pek papir.Ostaviti ponovo, ovaj put 1h.
Peći. Zapečene perece posuti sa prelivom pa nastaviti sa pečenjem.
Preliv: umutiti 3 kaščice brašna sa 3 kaščice soli i razmutiti u malo vode.
Voditi računa da ne porumene previše. Testo je lagano i vazdušasto pa mu ne treba puno vremena da se ispeče.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар