*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

четвртак, 06. октобар 2011.

DŽEM OD KAJSIJA

Sastojci: kajsije, šećer.

Priprema:
Zdrave i zrele kajsije oprati i očistiti od koštican i ljuske pa kuvati  (bez vode) na jačoj vatri uz mešanje. Pri kraju kuvanja dodati šećer. Na 1 kg kajsija staviti 700 gr šećera. Kuvati dok na dnu posude u kojoj kuvamo ne ostane trag od varjače kojom mešamo..Skinuti sa vatre pa mešati još 15-ak minuta da bi džem ostao penušav.


Još topao džem sipati u tegle pa ih složiti u rernu pa se na slaboj temperaturi malo "zapeče" površina.
U ovaj, kao i u većinu džemova ne dodajem konzervans mada možete.