Sastojci: kajsije, šećer.
Priprema:
Zdrave i zrele kajsije oprati i očistiti od koštican i ljuske pa kuvati (bez vode) na jačoj vatri uz mešanje. Pri kraju kuvanja dodati šećer. Na 1 kg kajsija staviti 700 gr šećera. Kuvati dok na dnu posude u kojoj kuvamo ne ostane trag od varjače kojom mešamo..Skinuti sa vatre pa mešati još 15-ak minuta da bi džem ostao penušav.
Još topao džem sipati u tegle pa ih složiti u rernu pa se na slaboj temperaturi malo "zapeče" površina.
U ovaj, kao i u većinu džemova ne dodajem konzervans mada možete.
Priprema:
Zdrave i zrele kajsije oprati i očistiti od koštican i ljuske pa kuvati (bez vode) na jačoj vatri uz mešanje. Pri kraju kuvanja dodati šećer. Na 1 kg kajsija staviti 700 gr šećera. Kuvati dok na dnu posude u kojoj kuvamo ne ostane trag od varjače kojom mešamo..Skinuti sa vatre pa mešati još 15-ak minuta da bi džem ostao penušav.
Još topao džem sipati u tegle pa ih složiti u rernu pa se na slaboj temperaturi malo "zapeče" površina.
U ovaj, kao i u većinu džemova ne dodajem konzervans mada možete.
Dzem od kajsija je za mene najlepsi!!!Divan ti je,ima bas lepu boju:))Pozz
ОдговориИзбришиi meni. Hvala
ОдговориИзбриши