*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

петак, 11. новембар 2011.

AMARETTINI

Potrebno je (za oko 40 komada):

100g bademovih štapića, 150g polugorke čokolade, 50g maslaca, 100g šećera u prahu, 5 kašika bademovog likera, 200g bele čokolade.


Priprema:
Bademove štapiće, mešajući, propržite u tiganju bez masnoće, ostavite da se malo ohlade. Čokoladu izlomite na komadiće i rastopite na pari na slaboj vatri. Maslac sa šećerom u prahu i likerom umutite u penastu smesu. Zajedno s bademima umešajte u čokoladu. Pomoću 2 kaščice na masni papir stavljati gomilice nepravilnog oblika. Belu čokoladu narežite na komadiće i na slaboj vatri rastopite na pari. Ostavite je da se malo ohladi, pa svaki amarettin umakati donjom stranom do polovine i ponovo ređati na papir da se osuše.