Potrebno je
(za oko 40 komada):
100g
bademovih štapića, 150g polugorke čokolade, 50g maslaca, 100g
šećera u prahu, 5 kašika bademovog likera, 200g bele čokolade.
Priprema:
Bademove
štapiće, mešajući, propržite u tiganju bez masnoće, ostavite da
se malo ohlade. Čokoladu izlomite na komadiće i rastopite na pari
na slaboj vatri. Maslac sa šećerom u prahu i likerom umutite u
penastu smesu. Zajedno s bademima umešajte u čokoladu. Pomoću 2
kaščice na masni papir stavljati gomilice nepravilnog oblika. Belu
čokoladu narežite na komadiće i na slaboj vatri rastopite na pari.
Ostavite je da se malo ohladi, pa svaki amarettin umakati donjom
stranom do polovine i ponovo ređati na papir da se osuše.
Нема коментара:
Постави коментар