*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

понедељак, 14. новембар 2011.

BADEM PRALINE

Sastojci:
125ml slatke pavlake, 125g maslaca, 250g kvalitetne čokolade, 100g mlevenih badema, nekoliko kapi arome gorkog badema ili malo likera, oko 50g celih propečenih badema.

Za glazuru:
150g čokolade

Priprema:
Na tihoj vatri otopiti slatku pavlaku i maslac pa čim pusti jedan ključ pomeriti sa ringle. Dodati kockice čokolade i mešati dok se ne otopi, a na kraju dodati mlevene bademe i par kapi arome gorkog badema ili nekog finog likera. Ostaviti da se smesa stegne. Oblikovati male valjuške i u sredinu svakog staviti po jedan oljušteni propečeni badem. Praline preliti čokoladnom glazurom.
***Ja nisam stavljala čokoladnu glazuru već samo malo ukrasila otopljenom belom čokoladom.