Iskreno, ne volim baš preterano puno da je jedem ali o tome koliko je zdrava i da treba da bude deo ishrane, suvišno je i govoriti.
Za ovu salatu vam je, naravno potrebna cvekla, so, esencija (ili sirće),( po želji) beli luk, konzervans.
Cveklu samo dobro oprati i ne guliti joj ljusku.Kuvati dok ne postane mekana pa joj potom tankim nožem oguliti ljusku. U dublji sud složiti je isečenu na kolutove( uvek koristim manje plodove) pa posoliti i dodati esenciju po ukusu. Na 5 kg cvekle dodati 1 konzervans i dodati usitnjen beli luk. Dobro promešati.
Kada se konzervans otopi i cvekla popusti sok ređati je u tegle. Zatvoriti.
Za ovu salatu vam je, naravno potrebna cvekla, so, esencija (ili sirće),( po želji) beli luk, konzervans.
Cveklu samo dobro oprati i ne guliti joj ljusku.Kuvati dok ne postane mekana pa joj potom tankim nožem oguliti ljusku. U dublji sud složiti je isečenu na kolutove( uvek koristim manje plodove) pa posoliti i dodati esenciju po ukusu. Na 5 kg cvekle dodati 1 konzervans i dodati usitnjen beli luk. Dobro promešati.
Kada se konzervans otopi i cvekla popusti sok ređati je u tegle. Zatvoriti.
Nema veze sto ne volis samo kad ejdes.Moj tata ne bi mogao da zamisli d aneko ne voli cveklu.On bi je jeo svakoga dana;)
ОдговориИзбриши