*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

четвртак, 26. јануар 2012.

BADEM TORTA


Kora: 6 belanaca, 6 kašika šećera, 1 kašika brašna, 100 gr ispečenog badema isečenog na štapiće, (prethodno blanšianog da bi se skinula ljuska), 1 kašika mlevenih badema.
Ovako ispeći još 2 kore.

Fil: 15 žumanaca, 1 litar mleka, 2 kesice pudinga od vanile, 2 kašike brašna ili gustina, 8 kašika šećera,100 gr bele "Milke",250 gr putera.
Žumanca umutiti sa šećerom, brašnom, pudingom i malo mleka pa sipati u ostatak vrijućeg mleka i kuvati fil. Skuvan fil prohladiti pa dodati čokoladu a u ohlađen dodati umućen puter i dobro umutiti.

Filovati kore.Ukrasiti po želji.