Danas vam postavljam jednu od varijanti. Pravila sam ovu tortu na još nekoliko načina pa ćete imati priliku da izaberete svoj favorit.
Kora: 5 belanaca ,5 kašika šećera, 5 kašika mlevenih oraha, 3 kašike seckanih oraha, 2 kašike brašna, malo praška za pecivo. Peći 3 kore na ovaj način.
Fil:15 žumanaca, 12 kašika šećera, 2 pudinga od vanile,1 l mleka, 2 kašike gustina, 250 gr putera.
Žumanca umutiti sa gustinom, pudingom i malo mleka koliko je dovoljno da se dobije glatka masa. Ostali deo mleka staviti da provri sa šećerom pa u vrijuće mleko sipati masu sa žumancima. Kuvati uz stalno mešanje. U prohlađen fil dodati umućen puter.
Pola litra slatke pavlake.
Redosled: kora, fil, 300 gr višanja, slatka pavlaka (dobro umućena), kora, fil, ananas isečen (mala konzerva), slatka pavlaka, kora.
Pošto će ostati i fila i pavlake možete staviti preko kore ali meni je torta previše visoka pa izbegavam.
Ukrasiti po želji.
Uspeh da slikam poslednje parče :) (iza njega je Badem torta).
Kora: 5 belanaca ,5 kašika šećera, 5 kašika mlevenih oraha, 3 kašike seckanih oraha, 2 kašike brašna, malo praška za pecivo. Peći 3 kore na ovaj način.
Fil:15 žumanaca, 12 kašika šećera, 2 pudinga od vanile,1 l mleka, 2 kašike gustina, 250 gr putera.
Žumanca umutiti sa gustinom, pudingom i malo mleka koliko je dovoljno da se dobije glatka masa. Ostali deo mleka staviti da provri sa šećerom pa u vrijuće mleko sipati masu sa žumancima. Kuvati uz stalno mešanje. U prohlađen fil dodati umućen puter.
Pola litra slatke pavlake.
Redosled: kora, fil, 300 gr višanja, slatka pavlaka (dobro umućena), kora, fil, ananas isečen (mala konzerva), slatka pavlaka, kora.
Pošto će ostati i fila i pavlake možete staviti preko kore ali meni je torta previše visoka pa izbegavam.
Ukrasiti po želji.
Uspeh da slikam poslednje parče :) (iza njega je Badem torta).
Bas je lepa!
ОдговориИзбриши