*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

четвртак, 26. јануар 2012.

MOJA ČOKOLADNA TORTA



Kore: od 10 jaja, 10 kašika šećera,10 kašika brašna.8 kašika mlevenog pečenog lešnika,3 štangle krupno rendane crne čokolade ispeći korice u plehićima.

Fil: 1 litar mleka, 14 kašika gustina(približne mere), 8 kašika šećera, 100 gr čokoladnih dražeja sa kandiranom narandžom, 250 gr putera.

Priprema: skuvati mlečnicu.Gustin razmutiti u malo mleka. Ostatak mleka staviti da provri sa šećerom. Sipati gustin lagano u vrijuće mleko i mešati. Skuvan fil povremeno mutiti mikserom pa u prohlađen dodati umućen puter i na kraju dražeje i lagano varjačom mutiti dok se čokolada ne otopi.

Filovati kore.


Dražeje možete kupiti na meru ili već spremna pakovanja.U svakom slučaju, izbor je veliki a meni se dopao spoj čokolade i narandže.
Ovo su moje omilljene :)