Jedno veoma staro jelo, poznato i kao "bećar paprikaš", "sataraš" , a danas sam od drugarice čula i za naziv "prženje". U svakom slučaju, svako ima svoj način kako pravi, u mojoj kući je ovako:
Potrebni sastojci:
paprika,
paradajz,
crni luk,
ulje,
so,
ljuta paprika (po ukusu)
Priprema:
U šerpu sipati ulje(po potrebi doliti kasnije), dodati očišćenu papriku koju ste isekli na rezance ili kocke (ne prevelike) i luk isečen na što tanje rezance.Posoliti. Dosta mojih prijateljica luk seče na kocke. Ok, to je stvar ukusa i izbora, ali mi više volimo ovako jer se prilikom prženja skoro "otopi" i ne oseti se previše u jelu. Mešati češće da ne zagori.
Kada su luk i paprika pred kraj prženja dodati opran i što sitnije isečen paradajz.Nastaviti sa kuvanjem.Pred kraj dodati nekoliko celih ljutih paprika.
Jelo je gotovo kada skoro sva tečnost ispari.
Prijatno!
**Mere su po Vašem izboru. Ono što je važno jeste da ne stavite previše paradajza da ne bi bilo kiselo. **
Potrebni sastojci:
paprika,
paradajz,
crni luk,
ulje,
so,
ljuta paprika (po ukusu)
Priprema:
U šerpu sipati ulje(po potrebi doliti kasnije), dodati očišćenu papriku koju ste isekli na rezance ili kocke (ne prevelike) i luk isečen na što tanje rezance.Posoliti. Dosta mojih prijateljica luk seče na kocke. Ok, to je stvar ukusa i izbora, ali mi više volimo ovako jer se prilikom prženja skoro "otopi" i ne oseti se previše u jelu. Mešati češće da ne zagori.
Kada su luk i paprika pred kraj prženja dodati opran i što sitnije isečen paradajz.Nastaviti sa kuvanjem.Pred kraj dodati nekoliko celih ljutih paprika.
Jelo je gotovo kada skoro sva tečnost ispari.
Prijatno!
**Mere su po Vašem izboru. Ono što je važno jeste da ne stavite previše paradajza da ne bi bilo kiselo. **
Ja ga zovem sataras i jako ga volim. Ponekad kad imam dodam i jedan zeleni paradajz, tanko isjecen, to mu da nesto posebno :)
ОдговориИзбришиNisam pravila na taj nacin ali cu probati. Pozdrav!
Избриши