Potrebno:
Za koru:
4 jajeta, kaščica soli, 4 kašike brašna, 140 ml jogurta, kašika ulja, kesica praška za pecivo.
Za fil:
300 gr sira, 200 gr kisele pavlake, 100 gr majoneza (ja nisam stavila jer ne volimo), 3 kesice grisina punjenih kikirikijem ("Pardon" npr.), 100 gr šunke.
Priprema:
Posebno umutite belanca, a posebno žumanca sa solju, jogurtom, uljem, brašnom pomešanim sa praškom za pecivo. Pažljivo pomešajte smese, (najbolje varjačom da belanca ostanu vazdušasta), sipajte u veći pleh na pek papir i pecite na 200 stepeni oko 15 minuta. Pečenu koru uvijte u vlažnu krpu i ohladite je.
Za fil izgnječite sir ili , kao ja koristite drobljeni, dodajte pavlaku ,majonez, usitnjenu šunku. Hladnu koru premazati filom, poređati grisine na duž pa je opet urolati. Ohladiti u frižideru. Seći na kolutove.
izvor: Blic Žena
Нема коментара:
Постави коментар