*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

среда, 19. јун 2013.

KREMASTA TORTA SA ANANASOM





Fil: 1 litar soka od ananasa, 3 kesice pudinga od vanile, 5 kašika šećera,250 gr margarina, 200 gr šećera u prahu .

U šerpu u kojoj ćete kuvati fil sipati veći deo soka od ananasa (najbolje "Next"), dodati šećer,  pa kada prokuva sipati puding razmućen u preostalom delu soka (koliko je potrebno da se razmuti). Sipati lagano uz mešanje i kuvati na umerenoj temperaturi. Kao i svaki fil, kada na dnu šerpe ostaje trag od varjače, skuvan je, pa skloniti sa šporeta. U prohlađen fil dodati dobro umućen margarin sa prah šećerom.

Kore su klasične žute i peći ih u plehićima za tortu. 10 jaja, 10 kašika šećera, 10 kašika brašna. Prvo umutiti belanca, dodati šećer pa kada se otopi uz mućenje dodati žumanca.

Svaku koru natapati sokom iz kompota, filovati, pa ređati komadiće ananasa. Postupak ponavljati dok se ne utroši materijal.  Tortu premazati filom sa svih strana.

Potrebna je konzerva od 500 gr ananasa. Tortu ukrasiti šlagom.