*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

среда, 3. јул 2013.

KREMASTA TORTA OD JAGODA



Kora: 10 belanaca, 10 kašika šećera, 200 gr mlevenih badema, sok od limuna.

Priprema kore: Belanca umutiti penasto pa dodati šećer, mutiti dalje pa kada se šećer otopi dodati malo soka od limuna i badem. Sipati u pleh na pek papir i peći oko  25 minuta na 150 stepeni.

Fil: 10 žumanaca, 2 pudinga od vanile, 1 litar mleka, 8 kašika šećera, 150 gr maslaca, 300 gr jagoda (može i više :)), 2 dl slatke pavlake.

Priprema fila: U litar mleka skuvati žumanca koja smo umutili sa šećerom, pudingom od vanile i malo mleka. Ohladiti pa dodati umućen maslac.

Na koru sipati fil, preko poređati jagode koje smo isekli na pola, odozgo slatku pavlaku u koju smo po potrebi dodali  3 kašike šećera.


Нема коментара:

Постави коментар