*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

петак, 9. август 2013.

BANICE


Toliko recepata! Prvi put ih pravim i pošto  nisam mogla da odlučim koji post izabrati , krenula sam po osećaju pa šta bude. Mogu vam reći da su dobre! :)

Na oko pola litra mlake vode staviti 1 kafenu kaščicu soli, 2 manja jaja (moglo je i jedno) i dodavati brašno da se dobije glatko testo. Ne mesiti previše. Prektiti krpom i ostaviti da odstoji 10,15 minuta. 

Testo podeliti na 10 loptica i svaku premesiti. Ostaviti i njih pokrivene da odstoje.. Za to vreme rastopiti svinjsku mast u šerpi. Za premazivanje svake kore treba nam oko 2 kašike rastopljene prohlađene masti. 

Svaku lopticu oklagijom razvući što više uz stalno posipanje brašnom da se ne bi lepilo testo. Trudite se da što manje ili akoje moguće nikako ne dodirujete testo prstima (naročito ako imate duže nokte :)). Malo pobrašnjenu koru potom namotati na oklagiju i preneti na pamučni stolnjak.  Odmotati, poprskati mašću i Ravnomerno rasporediti deo nadeva  koji smo spremili tako što u oko 500 gr starijeg sitnog kravljeg sira ulupamo 3, 4 jaja i dobro umutimo.


Uz pomoć stolnjaka (sistem kao za gibanicu, ovako mi je lakše) urolati koru. Postupak ponavljati dok se ne urolaju sve kore. Prvu uvijenu savijemo u krug pa svaku sledeću nastavljamo do prethodne. Možete peći i posebno kao pite savijače. Ja sam 4 pekla zajedno , ostale posebno. Svaku odozdo poprskati sa još malo masti pa peći. 

Нема коментара:

Постави коментар