*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

уторак, 13. август 2013.

KROMPIR PAPRIKAŠ SA MESOM



U šerpu staviti 1 kašiku masti. Iseckati 2 glavice crnog luka srednje veličine na kockice pa pržiti dok luk ne omekša. Dodati na kocke sečeno svinjsko meso (najbolje od buta) -oko 500,600 gr.

7,8 krompira srednje veličine i 1 šargarepu očistiti i iseći na kocke. Dodati u meso sa lukom kao i 1 svežu isečenu papriku i 2 sveža paradajza. Paradajz iseći na što sitnije komade zbog ljuske, a možete ga i oljuštiti  pa potom iseći. Zimi možete koristiti zaleđen tako što ga narendamo u jelo.  Naliti vodom , dodati so i začin c po ukusu pa kuvati.


Biber često koristim u zrnu, jer mleveni ume da dominira u jelu, a to ne želim. Dodam ga pred kraj kuvanja. Po želji (kod nas neizbežno) dodati ljute paprike.

Paprikaš treba da se krčka na umerenoj temperaturi. Tečnost ne dolivati previše. Možete napraviti i hladnu zapršku (ne klasičnu jer jelo ima dovoljno masnoće) pa dodati u jelo ako želite da dobijete gušće.



Služiti toplo.


Нема коментара:

Постави коментар