*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

субота, 10. август 2013.

DOMAĆA SUPA (sa rezancima ili griz knedlama)



Potrebno je:

5 dl pilećeg (ili mešanog sa telećim) bujona, 5 dl vode, 2,3  šargarepe (u zavisnosti od veličine,ne treba previše jer će supa biti slađa ), manja glavica crnog luka, so, biber, začin c po ukusu, rezanci za supu, malo seckanog lista peršuna.

Bujon je najbolje da napravite sami. Procediti ga i sipati u posudu za kuvanje, doliti vodu, dodati šargarepu isečenu na kolutove i očišćenu glavicu crnog luka koju smo sa svih strana ispekli na alu foliji.


(Luk možete kuvati i kada spremate bujon). Posoliti, dodati biber. Kuvati dok šargarepa ne bude skuvana (mekana). Luk izvaditi.  Dodati rezance za supu (odredite gustinu koju želite)


  i kuvati još malo. Servirati i pred služenje posuti seckanim peršunom.



Umesto rezanaca možemo spremiti supu sa knedlama.

Griz knedle: 2 jaja, 6 kašika griza.

Prvo umutiti belanca viljuškom u šne. Dodati žumanca pa postepeno dodavati griz i sve polako izmešati. Masa ne treba da bude čvrsta (gusta) , ali  ni retka. Kafenu kaščicu spuštati u vruću supu da se greje pa zahvatati od smese i spuštati u supu dok vri. Kuvati još dok knedle ne omeknu. Pred služenje posuti seckanim peršunom.