*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

петак, 23. август 2013.

OMILJENI TART SA ŠLJIVAMA



 Probala sam na više načina da spremim tart, ali ovo je jedan od najboljih.

Pre par dana sam videla i par saveta kako napraviti odličan tart pa ću to podeliti sa vama. Odlične ideje!

 Prvo, počeću od recepta.


Potrebno je:

150 gr putera, 100 gr šećera, 280 gr brašna, pola kesice praška za pecivo, malo soli, jaje, 4 kašike mleka.


Za nadev:

500 gr šljiva, 5 kašika šećera, 1 kaščica cimeta, 50 gr seckanih badema (slobodno malo više), 1 kašika slatke pavlake, 1 žumance.


Priprema:

Za sipkavo testo kremasto umutite puter i šećer. Pomešajte brašno, prašak za pecivo i među prste malo soli. Mešavinu od brašna, jaje i mleko postepeno dodajte u puter. Testo stavite na radnu površinu posutu brašnom i rukama snažno mesite testo dok ne postane glatko i sjajno. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Puterom namazatai pleh sa visokom ivicom.


Od većeg dela testa formirajte valjak pa nožem secite komade debljine prsta. Ređajte u pleh.



i pritiskajte da se ravnomerno svi rasporede u koru. Od preostalog dela testa formiramo tanje valjke i oblažemo ivice pleha. 



Ne mora biti savršeno ravno jer svako stavljamo nadev preko. 
Šljive opetite, očistite od koštica i isecite na četvrtine. Gusto ih poređajte po testu sa kožicom okrenutom na dole. 


Pomešajte šećer i cimet, pa sa bademima pospite preko šljiva. Umutite žumance sa slatkom pavlakom i premažite time ivice testa. Kolač pecite u rerni 35 min. Po želji, pre serviranja još jednom posuti šećerom. 



















Нема коментара:

Постави коментар