*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

четвртак, 22. август 2013.

PITA SA BLITVOM I KAJMAKOM



Naravno, ponovo nemam fiksni recept i trudiću se da vam prenesem najbolje što mogu. Pošto sam imala još zlatiborskog kajmaka i sveže blitve odlučila sam da ih ovakko iskoristim. 


Prvo, oko 300 gr blitve operemo i tvrdi deo listova odstranimo. Listove spustimo u vrijuću vodu na par sekundi pa ih ostavimo u cediljku da se hlade dok mutimo ostale sastojke. 


3 belanca umutimo. Posebno umutimo 3 žumanca, 200-250 gr kajmaka,


 1 manja šoljica ulja (kajmak ima dovoljno masnoće, ne treba preterati), 1prašak za pecivo, 2 kafene šoljice jogurta. Na kraju umešamo i iseckanu blitvu.



U ovu masu sipamo umućena belanca i lagano mutimo varjačom da ostane penasto. Dodamo oko 200 gr brašna. Masa treba da bude gušća nego za palačinke (kao na slici gore). Po potrebi dodati so. 


Kada je sve sjedinjeno sipamo u pleh na pek papir i pečemo na oko 200 stepeni da porumeni. 


Služiti uz jogurt kao doručak ili večeru.