*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

среда, 4. децембар 2013.

PREBRANAC


Bakin način kako svi volimo. I veoma brzo! Kada se pravi veća količina dinstamo luk, pravi se kao "gravče", ali za nas uvek ovako.

Oko 300 gr belog, krupnog pasulja oprati i staviti da provri. Vodu prosuti , isprati pasulj, pa ponovo naliti čistom vodom. Posoliti, dodati biber, zacin c, 1 glavicu crnog luka isečenu na kockice, 3, 4 lista lovora. Kuvati. Povremeno dodavati vodu po potrebi ( bitno je da pasulj ogrezne). 


Mi vrlo retko dodajemo kobasicu, suvo meso i slično, ali ja sam ovaj put dodala da se kuvaju i sitniji komadi suvih rebara i mesa. 

Kada je pasulj kuvan zapržimo ga tako što na malo ulja propržimo 1 kašiku brašna i odmah dodamo 1-1,5 kaščicu aleve paprike (deo može biti i ljuta) i umešamo u pasulj. Izručimo u posudu za pečenje i stavimo u rernu. Uključimo i izvadimo kada se pasulj "zapekao".


Нема коментара:

Постави коментар