*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

четвртак, 27. фебруар 2014.

BISKVITNI PUŽ U KAKAO TESTU

Morala sam napisati biskvitni puž da ne dođe do zabune. :) Prvo što moram da naglasim je da uopšte nije komplikovano ako vam tako izgleda i da ne morate da hvatate puža. :) Priprema možda oduzima malo više vemena, tu se slažem, ali vredi.

Osim što je ukusan, veoma je i dekorativan. Ne sećam se odakle sam dobila ili "skinula" recept, ali u svakom slučaju, odlična ideja.

Biskvitno testo:

100 gr putera, 2 jaja, 1 žumance, 1 vanil-šećer, 40 gr šećera, 60 gr brašna.

Puter otopiti pa ga ohladiti. Jaja i žumance umutiti pa dodati postepeno šećer i vanil-šećer i mutiti da se dobije gušća masa. Dodavati brašno i lagano mutiti mikserom. Na kraju umešati i puter. Pleh 30x40 cm obložiti papirom i peći koru. Pečenu prebaciti na drugi papir i urolati. kada se ohladi namazati marmeladom. Ja sam ovaj put koristila od jagoda, ali je mnogo lepše kada je od ribizli ili malina jer je malo kiseo. Ponovo urolati.

Braon testo: 175 gr mekanog putera, 120 gr šećera, 3 jaja, 1 belance, 200 gr brašna, 1 prašak za pecivo, 25 gr gustina, 20 gr kakao praha, 3,4 kašike mleka, 5 kapi tećne vanile.

Puter, šećer i vanilu umutiti pa dodati jedno po jedno jaje i belance. Dodati i ostale sastojke i na kraju mleko. U formu 30x11 cm staviti pek papir pa naneti 6, 7 kašika smese.
Rolatu  sa marmeladom odseći malo krajeve da bude malo manji od kalupa u kom će se sada peći. Staviti rolat u modlu i naneti i ostatak braon smese po njemu .


Nanesite slobodno više na sam rolat jer će se tokom pečenja sama smesa rasporediti. Meni lično uvek više narastu ivice i kolač malo puca, ali ne obraćajte pažnju ako vam se to desi jer nanosite čokoladnu glazuru.
Presek još toplog kolača bez glazure. Nisam mogla da čekam. :)

Za glazuru u originalnom receptu je 200 gr čokolade za kuvanje i 25 ml mleka. Čokoladu otopiti i dodati mleko ali da ne bude previše retko.  Ja koristim mlečnu čokoladu tako što je sa vrlo malo ulja otopim na pari. Naneti glazuru preko kolača. Ohladiti, seči i služiti.

Lepo je kada imate sa kim da podelite i lep kolačić. :)






Нема коментара:

Постави коментар