*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

недеља, 16. март 2014.

EKLERI


Testo: 2.5dl vode i 1.5dl ulja staviti da provri. Dodati 200gr brašna u vruće i odmah mešati da se sjedini masa. Najbolje je mikserom. 1 prašak za pecivo i  5 jaja (jedno po jedno) dodati u hladno. Mikserom dobro umutiti.Praviti tulumbe i peći u plehu. 


Fil: 100gr pudinga od vanile i 3 kašike gustina kuvati u 1l mleka tako što puding i gustin razmutimo u malo mleka a ostatak stavimo da provri sa 5,6 kašika šećera. Puding kuvamo uz stalno mešanje dok se masa ne zgusne. Ohladiti fil uz povremeno mešanje da se ne stvori "korica" na površini. Umutiti 250gr margarina i dodati u prohlađen fil. Ja sam pravila duplu meru fila na ovu količinu eklera.


Pečene "tulumbe" vruće seći na pola. Filovati ih ohlađene špricem za tulumbe. Rastopiti 100gr čokolade za kuvanje sa jednom kašikom ulja na pari i poprskati sve eklere.


Нема коментара:

Постави коментар