*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

петак, 14. март 2014.

TUFAHIJE

 Koristila sam  7 jabuka srednje veličine. Oljuštila ih , izdubila i stavila u vrijuću vodu u koju sam dodala 2 vanil šećera da se prokuvaju. Ne treba vam previše vode  i ne treba dugo da kuvate jabuke.

Kada su meke izvadimo iz vode da se ocede. U vodu u kojoj su se jabuke kuvale (ili u deo ako imate previše vode) dodajemo kristal šećer da skuvamo sirup.Meni je za ovu količinu trebalo malo više od 150 gr šećera Dok se sirup kuva spremimo fil.

Fil: oko 100 gr mlevenih oraha, 50 gr suvog grožđa koje smo prethodno par sati držali u rumu, 2 kašike šećera i 1 vanil šećer. Nadenuti jabuke i složiti ih u posudu za pečenje. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C. Ne treba da potamne.
Preliti šećernim sirupom i ohladiti. Dekorisati šlagom.