*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

среда, 9. јул 2014.

KREMISIMO TORTA


 Bela kora: 5 belanaca, 10 kašika šećera, 1 kašika sirćeta, 4 kašike griza. Belanca dobro umutiti sa šećerom pa dodati sirće i nastaviti mućenje dok ne dobijemo gust sneg. Na kraju dodajemo griz. Lagano umešamo. Pečemo u plehu na pek papiru. Ovako spremiti još jednu koru.

Braon kora: 4 jaja, 4 kašike šećera, 1 kaščica kakao praha, 1 kašika brašna, 1 kašika rendane čokolade.
Belanca sa šećerom umutiti u čvrst sneg pa dodati kakao , brašno i čokoladu, te lagano umešamo varjačom. Peći  u plehu na pek pspiru. Na ovaj način spremiti još jednu koru.

Fil: skuvati 10 žumanaca sa 10 kašika šećera na pari. Kada se prohladi dodati 1,5 margarin sa ukusom slatke pavlake. Dodati oko 100 gr umućenog šlaga i 1 kiselu pavlaku. Fil podeliti na dva dela. U jedan dodati 150 gr otopljene crne čokolade.

Umutiti posebno oko 300 gr slatke pavlake.

Redosled: braon kora-žuti fil- slqatka pavlaka-bela kora-braon fil-slatka pavlaka....

***Recept je preuzet sa http://www.recepti.com/kuvar/torte/15891-kremisimo-torta  uz izmene. Nenaviknuti na velike količine šećera u slatkišima ,pogotovu u onim koji sadrže čokoladu izostavila sam navedenih 400 gr za fil, belu čokoladu i celu količinu crne. Dalje, količina margarina je velika i čak i ovih 1,5 (koristim sa ukusom slatke pavlake jer daje lepši ukus) koji sam dodala je puno. Sledeći put ću i tu količinu umanjiti.  U svakom slučaju, odlična ideja za recept, svako ima svoj ukus i tako bi i trebao da recept prilagođava.***

Prijatno.


Нема коментара:

Постави коментар