*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

четвртак, 29. јануар 2015.

PENJURLIJE

Naziv mi ništa nije značio dok nisam videla sliku. Kvasno testo sa sirom i mogu vam reći veoma ukusno. Nije potrebno previše napora da se napravi.

Potrebno:

500 gr mekog brašna +  koliko je potrebno da se umesi meko testo, 2,5 dl mleka, 0,5 dl vode, 20 gr kvasca, 200 gr kravljeg sira, 2 jaja, 2 kašike masti (ja sam topila margarin), so po ukusu.


Priprema:

Rastopiti kvasac u malo mlakog mleka, dodati šećer i ostaviti da naraste oko 10  minuta. U posebnu posudu nasuti brašno, so (vodite računa koliko je sir slan), nadošli kvasac, preostalo mleko , vodu i zamesiti testo. Dodajte još brašna koliko je potrebno. Pokriti krpom i ostaviti 30 minuta na toplom mestu.  Fil spremiti tako što sir i jaja izmešamo. Nadošlo testo premesiti i rastanjiti oklagijom pa seći kvadrate. Na svaki staviti fil od sira i jaja i uviti u rolnicu. Svaku umakati u rastopljenu mast ili margarin i ređati u tepsiju koju ne treba podmazivati. Možete staviti pek papir. Potrebno je da tepsija bude dublja. Preliti ih ostatkom fila i ostaviti 1 h da narastu. Peći ih u zagrejanoj rerni, prvih 10 minuta na 250 stepeni, a zatim još 15 minuta ili malo duže na 200 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар