*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

субота, 28. фебруар 2015.

KVASNE RUŽICE

Možda vam se na prvi pogled učine komplikovane, ali nije tako. Možda ima malo više posla, ali ukus i izgled su veoma zanimljivi. Recept iz "Naša najlepša dobra stara jela".


Potrebno: 500 gr mekog brašna, 2,5 dl mleka, 70 gr šećera, 2 jajeta, žumance, 0,5 dl ulja, 20 gr kvasca, so, 100 gr mlevenih oraha, 100 gr marmelade od višanja (ja sam koristila i od kajsija), 50 gr šećera u prahu za posipanje.


Priprema: u 2 dl mlakog mleka razmutiti kvasac,dodati malo soli i kašiku brašna,promešati i ostaviti da kvasac nadođe. U sud za mešenje staviti jaja, ulje, 20 gr šećera i umutiti. Dodati mleko sa nadošlim kvascem i na kraju zamesiti sa brašnom. Dobro umesiti i ostaviti 1h da naraste.



Mlevene orahe pomešati sa 50 gr šećera i preliti sa 0,5 dl vrelog mleka. Kada je testo naraslo podeliti ga na 32 dela i oblikovati loptice. Svaku lopticu rastanjiti kao lepinjicu. Staviti prvu, na pola prve drugu, na pola druge treću i na pola treće četvrtu ( kao na slici).


 Ovako naređane lepinjice premazati džemom, zatim filom od oraha i urolati sve zajedno. Ovakav mini rolat preseći na pola popreko i ređati u pleh sa ravnom stranom na dole. Peći na pek papiru. Kada ružice narastu premazati ih umućenim žumancetom. Staviti ih da se peku u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta. Kada su pečene posuti ih šećerom u prahu, a možete ih poprskati čokoladom.







Нема коментара:

Постави коментар