*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

среда, 4. март 2015.

KROFNE 2 i početak radova na terasi :)

Još jedan od brojnih recepata za krofne. Ovaj je iz "Naše najlepše kiselo testo". Predviđene su za punjenje, ali mi ih više volimo prazne.


Potrebno je: 500 gr brašna+ako je potrebno za kasniju mešnju, 3 dl mlakog mleka, paketić kvasca, 8 kašika šećera, 4 žumanca, malo soli, 7 kašika ulja, 1 l ulja za prženje krofni, eurokrem ili džem za punjenje, šećer u prahu za posipanje krofni i po želji dodati rendanu koru limuna (ja uvek dodam). 


Priprema

U toplom mleku rastopiti kvasac i šećer. Kada kvasac počne da vri dodati brašno, žumanca, so i ulje, Dobro promešati, mesiti oko 5 minuta da se dobro sjedini, a zatim ostaviti na toplom da naraste. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvući testo  debljine oko 1 cm i okruglom modlom vaditi krofne. Ostaviti ih još malo da narastu, spuštati u vrelo ulje i pržiti sa obe strane da porumene. Vaditi na papirni ubrus da se ocede od masnoće. Koristeći špric za torte puniti krofne džemom ili eurokremom. Posuti šećerom u prahu u koji možete dodati malo mlevene vanile.


Ove godine sam ranije počela sa sadnjom cveća na terasi. Nadam se samo da sneg i kiša koje najavljuju neće potrajati.




Нема коментара:

Постави коментар