*

*Svako kopiranje teksta, delova teksta ili fotografija sa ovog bloga bez prethodnog odobrenja autora je povreda autorskih prava i smatra se krivičnim delom. Pitanja možete slati na postavljen mail.Srdačan pozdrav svim čitaocima.
*U svakom postu kliknite na sliku da biste je uvećali.

Kontakt:

Kontakt:

четвртак, 5. март 2015.

Voćna pita/Fruit pie

Slična američkim pitama. Recept za testo nije menjan,ali fil je iz nekog drugog recepta i ovde se odlično uklopio. Za pripremu vam je potrebno oko 10  minuta, posle samo ostaje pečenje i naravno degustacija koju ja jedva čekam. Čak vam i kucam ovaj post dok se pita peče. Treba nekako "skratiti" vreme.  :)



Testo: 300 gr brašna+koliko je potrebno da se prilikom mešnje ne lepi za ruke, 150 gr margarina (putera), 3 kašike šećera, rendana kora od pola limuna, 2 jaja.

Sve sastojke sjediniti i umesiti testo da se ne lepi za ruke. Odvojiti malo vise od 2/3 mase,rastanjiti oklagijom i staviti u tepsiju.


Preko nasuti fil od voća koji smo spremili tako što sjedinimo 400 gr voća , 2 kašike šećera, sok jednog limuna, 2 kašike gustina.

Od preostalog testa napraviti "poklopac". Modlom izvaditi 3,4 otvora i prekriti voće u tepsiji. Peći na 180 stepeni dok fino ne porumeni. Nemojte prepeći.


Po želji možete posuti šećerom u prahu, ali po mom ukusu nije potrebno.

* Voće koje možete koristiti u ovoj piti je različito. Ja sam za danas izabrala miks crvenog voća (300 gr+100 gr višanja). Možete koristiti još: šljive, jabuke, ribizle, samo višnje, šumsko voće ... sve zavisi od toga šta volite. Ako koristite jabuke dodajte malo cimeta.
 I evo, već odlično miriše. Slažem se da nije zdravo jesti vruće testo, ali kako odoleti? :) Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар